Kruis van Verdienste voor Ricardo Weewer

17 oktober 2024

Donderdag 17 oktober ontving Ricardo Weewer, lector Brandweerkunde NIPV, het gouden Kruis van Verdienste. Deze staatsonderscheiding wordt uitgereikt als ‘waardering voor een persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de brandweer in het Koninkrijk.’

Ricardo ontving het Kruis van Verdienste tijdens het brandweercongres uit handen van Tijs van Lieshout, voorzitter Brandweer Nederland. Ricardo heeft vanuit zijn rol als lector een grote bijdrage geleverd aan belangrijke ontwikkelingen binnen de Nederlandse brandweer (zoals Brandweer over morgen, Rembrand, de doctrine Brandbestrijding en basisprincipes). Daarnaast heeft Ricardo zich ook internationaal verdienstelijk gemaakt als ambassadeur voor de Nederlandse brandweer op mondiale schaal.

Internationaal

Ricardo heeft veel Nederlandse onderzoeken laten vertalen in het Engels om te delen met de EU-landen. Door zijn vele lezingen over die onderzoeken bij EFSCA (European Fire Service Colleges’ Association) heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het verbeteren van het onderwijssysteem. Ook kon hij als geen ander de wetenschap met de praktijk verbinden.
Internationaal wordt hij gezien als een gerenommeerd onderzoeker en spreker waarbij hij altijd het motto heeft van ‘delen’, ‘inspireren’ en ‘motiveren’. Hij Reden genoeg om hem te onderscheiden met het gouden Kruis van Verdienste.

Zie ook

Toegekende Kruizen van Verdiensten Brandweer

Lees meer over Toegekende Kruizen van Verdiensten Brandweer
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box