Bijeenkomst voor ploegchefs over welzijn

27 augustus 2024

In oktober organiseert het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) drie bijeenkomsten met als thema ‘het welzijn van de ploeg(chef)’. Wat versta jij hieronder als ploegchef? Hoe ervaar jij welzijn? Wat gaat goed en wat kan er beter? Dit zijn enkele vragen die dan aan de orde komen. Iedere ploegchef, beroeps én vrijwillig, kan zich hiervoor aanmelden.

Na een gezamenlijke lunch (1 oktober) of diner (3 en 8 oktober) waarin je kennis maakt met je collega’s uit het land, volgt er een introductie gegeven door een inspirerende spreker. Na een korte pauze is er tijd en ruimte voor intervisie, waarin je jouw vragen, dilemma’s en ervaringen kunt delen met je collega-ploegchefs.

Kies uit één van de drie bijeenkomsten

  • Op 1 oktober 2024 (voor beroeps ploegchefs), brandweerkazerne in Haarlem, deelt Marcel van de Pol over zijn ervaringen als bedrijfsmaatschappelijk werker en GGZ-agoog bij de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Hij begeleidt mensen met zeer uiteenlopende problematiek, uiteenlopend van een geschil op de werkvloer, problemen thuis tot mentale klachten en PTSS.
  • Op 3 oktober 2024 (voor vrijwillig ploegchefs), brandweerkazerne Woerden, vertelt Thérèse van Mil over hoe zij zich als organisatiepsycholoog bij Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bezighoudt met mentale overbelasting (waaronder burn out, PTSS en angst) voor alle medewerkers bij de VRR (ambulancedienst, brandweer, meldkamer en ondersteunende afdelingen).
  • Op 8 oktober 2024 (voor vrijwillig ploegchefs), brandweerkazerne Zwolle, verzorgt Leon Bal de introductie over hoe we in de veiligheidsregio’s de zorg voor mentale gezondheid en veerkracht kunnen versterken. Als geestelijk verzorger bij de Veiligheidsregio Utrecht individuele begeleidt hij collega’s, met beleidsadvies, training en met wetenschappelijk onderzoek naar de impact van ingrijpende gebeurtenissen op brandweerkrachten.

Meld je aan!

Aanmelden kan tot 10 september via de website van het NIPV.

Zie ook

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box